<iframe src=https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-NVTQ6JK height="0" width="0" style="display:none; visibility: hidden"></iframe>

  Ju närmare desto bättre

  För oss betyder Småland ett evigt överraskande och omväxlande landskap. Djupa skogar bryter av med öppna, böljande gläntor, skog och fridfullt betande kor. Och så naturligtvis milslånga stengärdsgårdar som håller djuren på plats.

  För att vi även i framtiden ska få njuta av Smålands unika landskapsbild så behövs betande boskap som håller dessa gläntor öppna och bidrar till biologisk mångfald. Våra djur kommer därför endast från gårdar i Småland, Blekinge och på Öland. Vårt slakteri och våra skickliga styckare finns i Kalmar, därför har vi inga långa transporterna. Kort sagt, vi har de perfekta förutsättningarna för att erbjuda dig lokalt och därmed närproducerat gott kött. Svårare än så är det inte att vara lokalpatriot.

  Du hittar oss i din ICA butik, finns vi inte där så fråga efter vårt kött!

  När du väljer närproducerade mat, bidrar du till en mer hållbar framtid och lokala lantbrukare kan fortsätta sitt arbete och säkra Sveriges matförsörjning
  Redig Mat från trakten
  Vi är stolta över vårt samarbete med Redig Mat från Trakten. Denna märkning är ett unikt samarbete mellan tolv ICA Maxi-butiker och LRF Sydost. Genom att välja varor med detta märke vet du säkert att din mat odlas och tillverkas nära butiken, utan långa transporter och onödiga förpackningar. Dessutom hjälper du vår lokala matproduktion och klimatet att må gott.
  Läs mer om Redig Mat här
  Hållbar utveckling
  Att vara hållbara och kunna tänka långsiktigt är helt avgörande för oss. Att tillsammans genom hela värdekedjan producera ansvarsfulla livsmedel är en förutsättning för framtiden. Därför arbetar vi nära både med lantbrukare, transportörer och kunder för att ständigt förbättra oss.

  Vi arbetar aktivt för att minimera vår klimatpåverkan. Med stor omsorg för vår miljö arbetar vi kontinuerligt med att reducera vår energi- och vattenförbrukning samt vårt miljöavtryck via effektiva förpackningar, minskade transporter och utsläpp.
  Läs mer på KLS
  Kött från Sverige
  Alla våra produkter är märkta med Kött från Sveriges sigill. Det betyder att all köttråvara kommer från gris, nöt och lamm som är fött, uppfött, slaktat, styckat och förpackat här i Sverige. Hemligheten bakom svenskt kött är enkel. Den svenska grundidén är att djuren ska få leva så naturligt som möjligt. Med den enkla idén och böndernas noggranna arbete skapar vi tillsammans unika produkter.
  Läs mer om märkningen

  KLS

  Smålandskött är en del av KLS, ett livsmedelsföretag med fokus på det Svenska lantbruket och vi har varit en del av den svenska livsmedelsproduktionen i mer än 100 år. Vi samarbetar med över 6 000 svenska lantbrukare och vi älskar svenska råvaror. Vår verksamhet bedrivs på 8 olika orter i Sverige och vi har över 1 500 kunniga och dedikerade medarbetare. KLS är en del av Danish Crown Group som är ett av de ledande livsmedelsföretagen i Europa.